Založ si blog

Opilci na obrazovke

Televízna obrazovka je  pre štátnu ale i komerčné televízie vlastne akýmsi druhom nástenky,ktorej účelom je prilákať čo najviac pozornosti.(Ministerstvá ju síce používali s cieľom dosiahnuť opačný efekt,ale to už je iná káva). Aj posledný amatér v každej televízii už vie,že pritiahnuť oko diváka môže len tak,keď na obrazovku ,,vycapí“ niečo ozaj príťažlivé ako je dobrý film,zábavný program,ale obzvášť príťažlivé sú celebrity. A ešte viac obzvlášť opité celebrity,či iné mediálne známe tváre. Samozrejme nesmie pritom chýbať atraktívny moderátor,či moderátorka.

Aby sme si hneď na začiatku porozumeli,musím (ja nemusím,ja už ho vidím) vysvetliť,aké druhy opilosti mám na mysli.

Prvý druh spôsobuje pálenka a iné medzi pospolitým ľudom obľúbené požívatiny s príslušným obsahom alkoholu. Tento druh opilca sa zvykne pohybovať spôsobom všeobecne nazývaným tackanie,ale vie si aj stupiť na ruku,či premiestniť plot,ak si sadne do auta. Obyčajne nevie,čo chce povedať,ale na obťažovanie triezvych ľudí má mimoriadny talent. Ak sa ho chcete zbaviť ešte mu nalejte,ale pozor,môže vás ,,ošústať“ zvratkami.

Ak sa takto ,,zrichtuje“ mediálne známa osoba,jej prítomnosť na obrazovke je zlatým vajcom pre televíziu,ktorá takýto záznam odvysiela (hoci priamy prenos je priamy prenos). Veď si spomeňte,keď pán poslanec šiel na poľovačku skoliť jeleňa vlastným dychom.Alebo pán poslanec si vypil len pohárik vínka. Alebo pán poslanec netrafil dobre cestu a keďže stľpiky vedľa nej nemali imunitu,tak ich zrušil.Alebo iné a iné prípady,ktoré vždy v divákoch šum spôsobia (ako by básnik povedal). Tento druh opitosti je však proces vratný a po prerušení požívania tekutín spôsobujúcich tento stav a následnom pretrpení menšej či väčšej bolesti hlavy sa telo vráti do normálu.

Druhý druh opilosti si privodíme v dlhšom časovom období,o to je však horší. Vlastne si ho tento opilec ani nespôsobí sám,pričinia sa o to voliči tým,že mu ,,nalejú“ priveľa svojich hlasov.Takto ,,postihnutý“sa postupne začne presviedčať o svojej nenahraditeľnosti,samozrej-me len tá ním hlásaná pravda je tá najpravdivejšia,jeho oponenti sú zásadne hlupáci,diletanti a bohvie čo iné. Postupne sa presvedčí o tom,že len on môže viesť národ tým správnym smerom a ešte si do hlavy natlčie kopu iných hovädín.Na rozdiel od opilca prvého typu má zákonom povolené otravovať celý národ.Tým,že mu nedáte svoj hlas,sa ho nezbavíte.Preto mu dajte čo najviac hlasov,až uplne zblbne tak okato,že dostane len toľko hlasov,aby sa stratil aj s tou svojou partiou,ktorú niekedy (keď už je ,,nacecaný“)nazýva aj moje dieťa. Ale tu tiež pozor,môže zanechať zvratky na vašej duši.Tento druh opilcov priťahuje oko diváka hlavne v kombinácii moderátor-opilec. O tom by nám mohol hodne porozprávať jeden z bývalých moderátorov,ktorý vlastne prestúpil aj medzi horeuvedených,aj keď zatiaľ ,,nepopíja“. Alebo moderátorka,ktorá mi pripomína cvičnú anču z autoškoly (bože odpusti mi tento zlozvyk, ale pri pohľade na niektorých ľudí si pripomeniem aj iné.Napr.drobný,fúzatý,šup a je tu aj hitler).

Tento druh opitosti je bohužiaľ proces nevratný a zostáva do konca života. K rétorike tohto opilca po vyradení z centra pozornosti v spoločnosti pribudne pasáž o nedocenení jeho geniality,čo považuje za tragédiu celého národa.

Bože môj,už zasa rozdávam návody,ako zvýšiť sledovanosť a ešte zadarmo.Dúfam,že sa mi odvďačia tým,že ,,vytiahnu“ na obrazovku podobne ,,zrichtovaného“ opilca(druhý druh opilosti),ako minulú nedeľu a dokonca postupne na troch programoch a samotného.

No nebol ,,milý“? idem sa ureprízovať.

Keď kataster rozdáva,tak ber.

05.11.2010

Chcete získať kus pozemku uplne zadarmo a bez toho,aby vás niekto označil za ,,mafiána“? Ak áno,tak vám poradím a vážte si toho,že uplne zadarmo,čo v dnešných časoch je vec priam nevídaná. Jedinou podmienkou je,aby ste boli spoluvlastníkom nejakej parcely. Pre lepšiu predstavu načrtnem útržok katastrálnej mapy,ktorá je ako skutočná,ale vopred upozorňujem, že je [...]

Sudičky číslo 2.

03.08.2010

Tie s poradovým číslom jedna sú pri vašom zrode a dajú vám do vienka zdravie, šťastie, lásku, skrátka nalinkujú vám váš osud a sú preč. ( Asi vedia prečo idísť, hlavne ak máte v živote viac trampôt, ako radostí ). Hneď si vás však vezmú do opatery sudičky číslo dva. Ani tak nestoja pri vašej kolíske, ako vám po celý život strkajú pod nos veci prepotrebné, [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3779x
Priemerná čítanosť článkov: 1260x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy