Založ si blog

Keď kataster rozdáva,tak ber.

Chcete získať kus pozemku uplne zadarmo a bez toho,aby vás niekto označil za ,,mafiána“?

Ak áno,tak vám poradím a vážte si toho,že uplne zadarmo,čo v dnešných časoch je vec priam nevídaná. Jedinou podmienkou je,aby ste boli spoluvlastníkom nejakej parcely. Pre lepšiu predstavu načrtnem útržok katastrálnej mapy,ktorá je ako skutočná,ale vopred upozorňujem, že je mojim výtvorom a aj ,,účastníci tohto konania“ sú osoby fiktívne.12Parc. č. 123 –výmera  10 000 m2  (prvý obrázok)

Vlastníci:    Adam K.                      1/8                               1125 m2

                   Bohuš L.                       1/8                            1125 m2

                   Cyril   M.                      1/2                             5000 m2

                   David  N.                      1/4                             2500 m2

 

Teraz som Cyril M. a idem za spoluvlastníkmi,že či by mi dali súhlas na odčlenenie môjho podielu.Samozrejme dajú,vo viere,že čo činia,dobre činia.To ale netušia,že na ,,katastri“ sa už nepoužíva ,,zdravý sedliacky rozum“,ale sa pracuje podľa príslušných predpisov. Teda ja,ako Cyril M. zoženiem oprávneného geodeta,ten mi nakreslí geometrický plán.Ja si zatiaľ napíšem návrh na vklad,všetci podpíšeme,overíme,zapijeme (posledné nie je povinné) a šup s tým do podateľne. A potom už len čakám,kedy príslušný katastrálny úrad rozhodne.A on aj rozhodne,niekedy dokonca aj v stanovenej lehote,ako som však uviedol,presne podľa litery zákona.

Aj nový stav je znázornený grafikou (druhý obrázok).

                 

Parc.č. 123/1 – výmera  5 000 m2

Vlastníci:       Cyril M.                        1/1                         5 000 m2

 

Parc.č. 123/2 – výmera  5 000 m2

Vlastníci:        Adam K.                      1/8                           625 m2

                       Bohuš L.                       1/8                        625 m2

                       Cyril M.                       1/2                      2 500 m2

                       David N.                       1/4                      1 250 m2

 

 

Keďže som si ako Cyril M. ,,vytrpel“ toľké naháňačky po úradoch,tak mi ,,kataster“ za odmenu ,,pricapol“ ten kúsok hliny ( 2500 m2) naviac,samozrejme z podielu ostatných spoluvlastníkov. Nech vedia lenivci,že kto nebehá,nič nevybehá.

Horeuvedený postup sa žiaľ používa aj v rámci konania ROEP (register obnovenej evidencie pozemkov),čím sa ročne na Slovensku prepisujú obrovské podiely na nesprávnych vlastníkov, pričom pôvodní spoluvlastníci takmer vo všetkých prípadoch ani netušia,ako sa ich podiely výmerou zmenšujú.

Týmto ani náhodou nechcem obviňovať pracovníkov katastrálnych úradov,veď konajú podľa príslušnej legislatívy. Že asi nie je dobrá,to už je iná vec.Žiaľ nemá ju kto opraviť,veď páni poslanci riešia dôležitejšie veci.Vymyslieť tajnú voľbu generálneho prokurátora tak aby bola verejná,alebo vymyslieť také hlasovanie,aby bolo neplatné,to nie je len tak a dá im to riadne zabrať.Preto ma ako Cyrila M. ani nenapadne,aby som ich obťažoval takými prkotinami. A ešte by som mohol prísť aj o tých 2500 m2, čo mi z neba spadli. No akurát !!!

Opilci na obrazovke

10.11.2010

Televízna obrazovka je pre štátnu ale i komerčné televízie vlastne akýmsi druhom nástenky,ktorej účelom je prilákať čo najviac pozornosti.(Ministerstvá ju síce používali s cieľom dosiahnuť opačný efekt,ale to už je iná káva). Aj posledný amatér v každej televízii už vie,že pritiahnuť oko diváka môže len tak,keď na obrazovku ,,vycapí“ niečo ozaj [...]

Sudičky číslo 2.

03.08.2010

Tie s poradovým číslom jedna sú pri vašom zrode a dajú vám do vienka zdravie, šťastie, lásku, skrátka nalinkujú vám váš osud a sú preč. ( Asi vedia prečo idísť, hlavne ak máte v živote viac trampôt, ako radostí ). Hneď si vás však vezmú do opatery sudičky číslo dva. Ani tak nestoja pri vašej kolíske, ako vám po celý život strkajú pod nos veci prepotrebné, [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3782x
Priemerná čítanosť článkov: 1261x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy